Frisse walnotensalade met peer

De walnoten- perensalade is heerlijk als een lunch, of bijgerecht. De salade is door de groente, het fruit en de walnoten supergezond! Deze salade is een geeft een goede bijdrage aan 2 keer fruit en 2 ons groente per dag. De salade is licht en lijkt misschien alleen voor in de zomer geschikt, maar de salade past ook goed in het najaar. Voor de afwisseling kan je de peer ook vervangen door een zoete appel.

Ingrediënten salade (4 personen)

4 magere plakken bacon
80 gram walnoten
2 peren, zonder klokhuis en in de lengte in plakken gesneden
1 eetlepel citroensap
170 gram waterkers. De harde steeltjes verwijderen

Ingrediënten dressing van de salade

3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
½ theelepel honing
Peper en zout naar smaak

Bereiden

Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten in de oven op 165˚C. De walnoten mogen niet verbranden. Beginnen de walnoten voor de 10 minuten roostertijd al hun velletje te verliezen, dan kunnen ze eerder uit de oven. Als de walnoten geroosterd zijn, kunnen ze op een bordje afkoelen.

Tijdens het roosteren van de walnoten, kan je ondertussen de bacon in de pan bakken. Als je de bacon in een pan met een antiaanbaklaag bakt, dan is er geen boter of olie nodig. De bacon is klaar wanneer hij goudbruin en knapperig is geworden. Laat daarna de bacon afkoelen en snij de baconplakken in stukjes van ongeveer 1 centimeter.

Doe de plakken peer samen met het citroensap en de waterkers in een slakom. Als de bacon en walnoten afgekoeld zijn, kunnen deze ook toegevoegd worden. Schep alles doorelkaar.

Dressing

voor de dressing klop je de olijfolie, citroensap, honing, peper en zout in een kommetje door elkaar. Schenk de dressing over de salade en schep goed om. Verdeel de salade over 4 borden en dien de salade direct op.