Pasta met Walnoten en Asperges

Pasta met walnoten en asperges kan gemakkelijk bereid worden voor als er visite is. Deze speciale pasta is in een handomdraai gemaakt en ontzettend lekker! Voor deze pasta is het het leukst wanneer er een speciale pasta gebruikt wordt. Maïspasta, of pasta in een mooie vorm maken dat dit gerecht er behalve lekker, ook nog eens mooi uitziet. Voor de asperges kan je in plaats van de groene, ook de paarse variant gebruiken. De kleine groene asperges: aspergetips, zijn ook heel lekker in deze pasta.
Pasta met walnoten en asperges

Ingrediënten (4 personen)

30 gram walnoten
700 gram groene asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter
1 klein blikje maïskorrels, uitgelekt
250 gram pasta
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
60 gram verkruimelde geitenkaas
2 eetlepels vers gesneden peterselie
Peper en zou naar smaak

Bereiding

Hak de walnoten grof. Dit kan met een mes of in de keukenmachine. Eventueel kan je de walnoten ook eerst roosteren, maar let op dat ze dan niet verbranden (de walnoten verbranden erg snel).

Doe de asperges en de maïs in een ovenschaal. Voeg hier de olijfolie bij en schep alles goed om. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven, tot de asperges gaar zijn.

Kook ondertussen de pasta met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is, kan hij afgegoten worden, maar bewaar bij het afgieten een klein beetje van het kookwater.

Doe de pasta in een grote schaal en voeg hier de asperges en de maïs bij. Als de pasta een beetje droog is, kan er een beetje van het bewaarde kookvocht van de pasta toegevoegd worden. Schep alles goed om en voeg de Parmezaanse kaas, geitenkaas, peterselie, peper en zout toe. De walnoten kunnen vlak voor het serveren, over de pasta gestrooid worden.