Walnotenkaaskoekjes

Een koekje voor bij de koffie of voor bij de thee is altijd lekker, maar het kan ook gezond! Door de walnoten bevatten deze koekjes veel goede vetten en zijn ze lekker voedzaam. Door de Parmezaanse kaas en de yoghurt leveren deze koekjes ook nog eens calcium. Dit zijn echt gezonde koekjes voor elke dag! Uiteraard eet ze wel met mate!

Ingrediënten (24 koekjes)

60 gram walnoten
140 gram volkorenmeel (plus 2 eetlepels extra)
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel suiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
½ theelepel zuiveringszout
2 ¼ deciliter magere yoghurt
1 groot ei

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Rooster de walnoten voor 5 minuten in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur zijn. Haal ze daarna uit de oven, maar laat de oven wel aanstaan.

Doe de walnoten samen met 30 gram volkorenmeel in een keukenmachine en maal alles. De walnoten moeten bijna net zo fijn gemalen zijn als het meel.

Meng in een schone kom de yoghurt met het ei.

Bereiding

Doe de gemalen walnoten met volkorenmeel samen met de rest van het volkoren meel in een kom. Voeg hier de Parmezaanse kaas, de suiker, het zout en het zuiveringszout toe. Roer alles goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Schenk in het kuiltje de yoghurt gemengd met het ei. Kneed nu alles totdat je een mooi deeg gekregen hebt.

Bestuif een werkblad met 2 eetlepels volkorenmeel en rol hier het deeg over uit met een deegroller. De lap moet ongeveer 1 centimeter dik zijn. Steek uit het deeg koekvormpjes van ongeveer 5 centimeter doorsnee. Bij een grootte van ongeveer 5 centimeter krijg je iets van 24 koekjes. Kneed weer een nieuwe bal van het deeg wat je overhoudt, rol het opnieuw uit en steek er weer de koekvormpjes totdat het deeg op is.

Schik de koekjes op een ingevet bakblik met 2 ½ centimeter tussenruimte. Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.