Walnotenthee

Walnotenthee is een momentje van rust op een herfstachtige dag. Het leuke van walnotenthee is dat je deze zelf kunt maken!

Heb je er ooit eerder van gehoord dat je zelf thee van walnoten kunt maken? Walnotenthee heeft een lekkere nootachtige geur en smaak. Het leuke van deze thee is, dat je hem kunt mengen met een andere thee die je lekker vindt. Walnotenthee maak je gemakkelijk zelf van de tussen schotjes van de walnoten. Normaal gesproken gooi je ze weg, maar het loont om ze voortaan te bewaren! Hoe je de walnotenthee precies maakt, lees je hieronder.

De benodigdheden

Je hebt een paar algemene spullen nodig om walnotenthee te maken. Voor deze thee heb je nodig: een pannetje, gasfornuis, thee-ei en een theepot of thermoskan.

De ingrediƫnten

WalnotentheeEen heerlijke, warme pot thee voor ongeveer 4 bekers maak je met onderstaande ingrediƫnten.

  • ongeveer 20 tussen schotjes van gekraakte walnoten
  • 4 bekers water
  • 2 theelepels herfst theemelange naar keuze, de lekkerste is waar ook kaneel in zit. Groene thee of rooibosthee past hier ook goed bij. Doe de thee alvast in een thee-ei.
  • een beetje suiker of honing naar smaak

Hoe maak je walnotenthee

Voor een lekkere thee heb je als eerste kokend water nodig. Kook daarom het water in een pannetje. Kook vervolgens tussenschotjes van de walnoten 1 minuut mee. Giet dan het water, met tussen schotjes in een theepot of thermoskan. Laat nu de tussenschotten minstens 10 minuten trekken. Doe als laatste het thee-ei in de theepot en laat het nog eens ongeveer 4 minuten trekken. Als je een heel sterke thee wilt, kan je de thee nog langer laten trekken. Giet dan de thee door een filter in de bekers en voeg wat honing of suiker naar smaak toe.

Alleen walnotensmaak

Om walnotenthee te maken heb je niet altijd een extra thee nodig. Je kunt ook alleen de tussenschotten van de walnoten gebruiken als je echt alleen de walnotensmaak wilt.

Walnotenthee is gezond!

Je zelfgemaakte thee van walnoot tussenschotjes is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Het gezonde van de walnoot komt via de tussen schotjes in je thee terecht. Zo houdt de thee je hart en spijsvertering gezond.