Gezonde walnotenkoekjes

Ooit gedacht dat koekjes gezond konden zijn? Dat kan dus heel gemakkelijk. Volgens dit walnotenkoekjes recept bak je zelf super gezonde koekjes!!

Koekjes bakken is altijd een leuke bezigheid en bijzonder lekker! Waarom zou je koekjes in de winkel kopen als je ze zelf heel gemakkelijk en superlekker zelf kunt maken? Bovendien zijn deze walnotenkoekjes ook nog eens supergezond. Bij het maken van de koekjes wordt namelijk geen koude boter, maar gezonde olie gebruikt! Deze walnotenkoekjes zijn heerlijk zoet, maar toch ook fris. Benieuwd naar de koekjes? Volg dan onderstaand recept en maak de walnotenkoekjes in 45 minuten klaar!

De benodige keukenspullen

Echt veel spullen heb je niet nodig om de walnotenkoekjes te maken. Je hebt een keukenmachine, een mes, kom, oven en een bakblik nodig.

De ingrediënten

Drie gezonde walnotenkoekjes met poedersuikerOnderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 16 koekjes.

80 gram walnoten

80 gram bloem

60 gram volkorenmeel

60 gram poedersuiker

1 ½ theelepel citroenrasp

1theelepel vanille-extract

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels walnootolie

¼ theelepel zout

De bereiding

Verwarm de oven voor op 165˚C. Maal de walnoten samen met de bloem en het volkorenmeel fijn in de keukenmachine. Doe dan het meel in een kom en voeg hier de walnootolie, olijfolie, vanille-extract, zout en de citroenrasp toe. Kneed alles goed door elkaar totdat je een deeg hebt. Dit kneden duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Pak het bakblik en verdeel hierin gelijkmatig het deeg. Het bakblik hoeft van te voren niet ingevet te worden. Druk het deeg goed aan. Snijd het deeg lichtjes in 16 vierkantjes. Het deeg moet niet helemaal doorgesneden worden. Vervolgens kunnen de koekjes ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten of de koekjes niet te donker worden. Worden ze donker? Verlaag dan de temperatuur naar 140˚C.

Na ongeveer een half uurtje, zijn de koekjes klaar. Haal ze dan uit de oven en snijd de koekjes helemaal door. Laat de koekjes even afkoelen. Serveer de koekjes met een beetje poedersuiker, heerlijk!

Hoe gezond zijn deze koekjes?

Deze gezonde walnotenkoekjes bevatten veel gezonde omega 3 vetzuren. Dit komt omdat er bij het bereiden van de koekjes geen koude boter, maar olie is gebruikt. Omega 3 vetzuren zijn gezonde vetten die een gunstig effect hebben op je hart. Deze vetten zitten in de walnoten, maar ook in de walnootolie. Walnoten zijn super gezond, dus eet gerust nog een koekje!