Salade van courgette en walnoten

Salades kunnen overal en altijd. De courgette is het hele jaar verkrijgbaar dus op elk moment kan deze salade bereid worden. Door de walnoten en de hazelnoten is deze maaltijd lekker vullend. Probeer in plaats van hazelnoten ook eens pecannoten of een mix van alles.

Ingrediƫnten (4 personen)

700 gram courgettes
2 eetlepels zonnebloemolie (plus een beetje extra om in te bakken)
5 eetlepels walnotenolie
1 eetlepel witte wijnazijn
30 gram walnoten
100 gram hazelnoten
170 gram waterkers (dikke steeltjes verwijderen)
85 gram feta, verkruimeld
Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Verkruimel de hazelnoten grof. Dit kan je doen door de hazelnoten in een stevig plastic zakje te doen en er vervolgens met de deegroller over heen te rollen. Hak de walnoten grof en rooster de gehakte walnoten samen met de hazelnoten voor 1 minuut in een pan met antiaanbaklaag. Haal ze daarna weer uit de pan hou de noten apart

Was de courgettes en schil ze. Zorg ervoor dat echt alleen het bovenste laagje van de schil eraf is. Er mogen gerust nog stukken schil aan de courgette blijven zitten. Snij dan met een dunschiller de courgette overlangs in dunne linten.

Meng in een grote kom de walnotenolie met de zonnebloemolie, de wijnazijn en een beetje peper en zout.

Bereiding

Bestrijk de bodem van een koekenpan met olie. Neem zoveel courgettelinten dat in de pan passen en bak ze voor ongeveer 2 minuten aan elke kant. Haal de linten uit de pan en leg ze even apart. Houd de courgettes wel warm. Bak op dezelfde manier de rest van de courgettelinten.

Doe alle warme courgettelinten in de kom met de oliƫn en wijnazijn en schep goed om. Verdeel de verse waterkers over 4 borden en leg hier de courgettelinten bovenop. Strooi de notenmix en de verkruimelde feta over het gerecht en het is klaar om op te dienen!