Spinazie met walnoten

Warme spinazie met walnoot heeft echts iets verleidelijks.

Het is een eenvoudig gerecht met een heerlijke volle geur en smaak. Warme spinazie met walnoot is ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te koken en toch iets gezonds op tafel wilt zetten. Dit gerecht heb je binnen 15 minuten klaar!

Voor mensen die aan het lijnen zijn, past dit gerecht prima in hun dieet. Het aantal calorieën zal niet meer dan 170 per persoon zijn. De spinazie is lekker bij gebakken aardappeltjes met een stuk vlees of combineer de spinazie met walnoot eens met ciabatta voor een speciale lunch!

Ingrediënten (4 personen)

2 eetlepels walnootolie
40 gram walnoten
225 gram jonge spinazie
5 zongedroogde tomaatjes in olie
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
Bieslook ter garnering

Voorbereiding

Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 165˚C. Als de walnoten mooi geroosterd zijn, haal ze dan uit de oven, laat ze even afkoelen en hak de walnoten grof. Was tijdens dat de walnoten aan het roosteren zijn, de spinazie in een bak water en droog ze daarna. Het drogen van spinazie gaat goed in een slacentrifuge. Verwijder dan de harde, grote steeltjes van de spinazieblaadjes.

Schil de ui en snij hem door de helft. Snij beide helften in plakken, zodat je halve uiringen krijgt.
Tip: heb je vaak last van tranende ogen bij het snijden van een ui? Dan helpt het om de ui eerst een tijdje in de koelkast te leggen voordat je hem gebruikt.

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui 2 minuten in de olie. Voeg dan de tomaatjes en de spinazie toe. Blijf constant roeren totdat de spinazie slap wordt. Als alles warm is, kan de spinazie met de ui en tomaatjes in een slakom gedaan worden. Voeg de walnootolie toe en schep alles goed om. Strooi daarna de gehakte walnoten over het gerecht en garneer het geheel met bieslook. Dien onmiddellijk op.