Walnoten Bewaren

Een walnotenboom geeft in de oogsttijd ontzettend veel walnoten. Walnoten zijn heerlijk om te eten, maar waarschijnlijk lukt het niet om de hele oogst in een paar dagen op te eten. Je wilt de walnoten ook niet allemaal weggeven. De enige optie die je dan hebt, is walnoten bewaren.

Bewaren gaat niet zomaar, daar moet je wel iets voor doen. Door walnoten goed te drogen en op de juiste manier te bewaren, kunnen ze wel een jaar lang goed blijven voor consumptie.

 

Walnoten bewaren in een koude omgeving

Walnoten bewaren moet in een koude omgeving gebeuren. Walnoten houden van de kou! Walnoten kunnen in hun schaal bewaard blijven, maar je kunt de walnoten ook allemaal kraken. Walnoten NotenKraker De houdbaarheid van gekraakte walnoten is korter dan die van niet-gekraakte walnoten. In walnoten zitten veel vetten, en kunnen daardoor makkelijk ranzig worden. Als je walnoten naar verfverdunner ruiken, dan weet je dat ze ranzig geworden zijn! Ranzige walnoten moeten weggegooid worden.

Hoe moet je precies walnoten bewaren?

Het bewaren van walnoten kan op verschillende manieren. Je kan de walnoot in zijn eigen schaal bewaren of je kan ze ook eerst kraken.

Walnoten bewaren in schaal

Walnoten in schaal moeten eerst gedroogd worden voordat ze lang bewaard kunnen blijven. Eenmaal gedroogd, dan kunnen ze op een koele (tussen 0˚C en 7,2˚C ) donkere plek bewaard worden. De walnoten kunnen in een stoffen tas bewaard worden, of in een bak.

Gekraakte walnoten bewaren

Bij gekraakte walnoten is de temperatuur het meest belangrijk. Je kunt ze in de koelkast of diepvries bewaren. Walnoten bewaren in de diepvries heeft de voorkeur, ze blijven een jaar goed. In de koelkast blijven de walnoten ongeveer 6 maanden goed.

Walnoten bewaren tips

Walnoten absorberen makkelijk sterke geuren. In de koelkast kunnen de walnoten het beter niet naast een ui of andere sterk geurende etenswaren liggen. Een walnoot met uiensmaak is niet zo lekker.

Lucht en zonlicht is niet zo best voor de walnoten wanneer je ze voor langere tijd wilt bewaren. Doe ze daarom altijd in een luchtdicht bakje.

Zoals je hebt kunnen lezen is walnoten bewaren best een precies werkje. Wil je lekkere walnoten behouden, en je bewaart ze goed, dan heb je voor ruim een jaar plezier aan je walnoten!